Dumitru Becsenescu, presedintele Grupului Antares, speaker la Conferinta Internationala Gas Infrastructure Europe 2018

cigi europe 2018

In perioada 14-15 iunie 2018 a avut loc in Bucuresti – Conferinta Internationala Gas Infrastructure Europe – Intalnirea anuala a organizaţiei operatorilor din infrastructura gazelor naturale din Europa (GlE). In fata unei audiente selecte, 400 de participanti din 25 de tari, valceanul Dumitru Becsenescu, presedintele Grupului Antares, a avut deosebita onoare sa fie invitat sa dezbata, in calitate de speaker in panelul “Future Energy mix in Transport”, tema “Romania as the missing puzzle piece on the Future of Europe’s Sustainable Transportation”.

Prin proiectul pe care il promovam, construirea primei retele de statii de alimentare cu CNG ( gaz natural comprimat ), Romania se pozitioneaza pe harta carburantilor ecologici, iar CNG este fara indoiala solutia viabila a viitorului – a mentionat Dumitru Becsenescu.

Cele mai importante şi noi politici europene în domeniul infrastructurii de gaze naturale au fost dezbătute joi, la Bucureşti, în cadrul celei de-a 16-a ediţii a Conferinţei anuale a organizaţiei operatorilor din infrastructura gazelor naturale din Europa (GlE) – noteaza Agerpres.

În cadrul conferinţei s-a pus un accent special pe evoluţiile din sector în Europa Centrală şi de Sud-Est, dar s-au discutat şi alte teme care vizează securitatea furnizării, impactul asupra mediului sau dezvoltarea sustenabilă a infrastructurii.

De-a lungul anilor, conferinţa anuala GlE s-a transformat într-un important forum de discuţii între toţi actorii-cheie din sectorul energetic, susţin organizatorii.

La eveniment au participat, printre alţii, directorul generat al Transgaz, Ion Sterian, preşedintele GlE, Jean-Marc Leroy şi directorul pentru piaţa internă de energie din cadrul Comisiei Europene, Klaus -Dieter Borchardt.

Gas infrastructure Europe (GIE) – infrastructura gazelor naturale din Europa – este o organizaţie reprezentativă pentru instituţiile europene (Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene), precum şi organismele europene de reglementare (ACER, CEER) şi alte părţi interesate.

GIE- unul dintre cei mai importanţi actori din politica energetică şi de reglementare europeană – a fost înfiinţată oficial la 10 martie 2005 ca o asociaţie independentă din punct de vedere juridic şi non-profît cu articole oficiale de asociere. GIE reprezintă 68 de companii membre din 25 de ţări europene şi este umbrela celor trei subdivizii: Gas Transmission Europe – dedicat operatorilor de transmisie a gazelor naturale; Gas Storage Europe – dedicat operatorilor de depozite a gazelor naturale; Gas LNG Europe – dedicat operatorilor de terminale GNL.

Sursa: ziaruldevalcea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.