Racordurile detașabile WEH® sporesc siguranța în timpul alimentării cu GNC

WEH Inline Breakaway Coupling

WEH GmbH, un producător de frunte în tehnologia de conectare a sistemelor fluide, cu sediul în Illertissen, Germania, proiectează produse pentru a spori siguranța și funcționalitatea rețelei mondiale de distribuție CNG, rețea în expansiune care ia în calcul operarea cu autoservire. Noul racord detașabil WEH®, disponibil și pentru stațiile de hidrogen, poate oferi un factor suplimentar considerabil de siguranță la aceste stații.

În cazul unei deconectări accidentale, de ex. în cazul plecării unei mașini de la pompă cu duza rămasă accidental în portul de alimentare cu combustibil al vehiculului, racordul detașabil decuplează legătura dintre distribuitor și furtunul CNG într-un mod controlat. Ambele capete ale racordului sunt sigilate de mecanismul de separare, împiedicând gazul natural să scape în mediul înconjurător. Acest lucru asigură cel mai înalt nivel de siguranță pentru operator, dar garantează și faptul că componentele stației de alimentare sunt protejate. Mecanismul previne deteriorarea recipientului de alimentare cu combustibil, a duzelor de alimentare cu combustibil și a dozatorului cât mai mult posibil.

WEH furnizează o serie de racorduri detașabile destinate stațiilor de alimentare pentru autoturisme private, precum și stațiilor de alimentare pentru autobuze și camioane, atât pentru instalarea directă între distribuitor și furtunurile de umplere sau recirculare, cât și pentru cuplajele dintre furtunurile de umplere și recirculare.

Racordurile detașabile sunt conforme cu standardul ANSI NGV CSA. În plus față de cerințele standardului CSA, WEH a adăugat o altă caracteristică de siguranță la racordurile lor detașabile, prin montarea unei supape suplimentare de închidere. Aceasta închide furtunul de umplere sub presiune după întrerupere, minimizând astfel riscul de siguranță pentru operator. Echipamentul previne orice scurgere necontrolată de gaz și permite ventilarea furtunului de umplere într-un mod controlat și deliberat într-un mediu sigur.

Racordurile detașabile sunt de asemenea furnizate cu filtre integrate pentru a beneficia de siguranță sporită. Aceste filtre asigură că gazul natural este curat, protejând astfel componentele de murdărire. Inserțiile filtrului sunt ușor de schimbat pentru a reduce la minimum întreruperea dozatorului.

După deconectare, racordurile de separare WEH pot fi refolosite după un test de scurgere fără a fi nevoie de reparații din fabrică.

Sursa: www.ngvglobal.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.